top


Polityka prywatności

Ultimasport.pl szanuje prawo do prywatności, dlatego też nie udostępnia danych o użytkownikach innym firmom ani osobom trzecim oraz dokłada wszelkich starań, aby dane osobowe użytkowników chronione były w sposób właściwy. Wyjątkiem jest udostępnienie danych osobowych uzyskanych przez formularz zapisów na dane zawody sportowe. Takie dane są udostępniane organizatorom danych zawodów sportowych w związku z potrzebami organizacyjnymi tych zawodów.

Przechowywane informacje

ultimasport.pl gromadzi trzy rodzaje danych: adresy IP, cookies, dane osobowe.

 

  • Adresy IP

 

ultimasport.pl wykorzystuje adresy IP użytkowników w diagnozowaniu problemów związanych z pracą serwera, analizą naruszeń bezpieczeństwa oraz w zarządzaniu stroną ultimasport.pl. Wykorzystywane są one w celach technicznych przez administratora. Dodatkowo adresy IP mogą też być wykorzystywane w celach statystycznych i poprawy łatwości użytkowania strony.

 

  • Cookies

 

ultimasport.pl stosuje tzw. cookies w celu dostarczania usług i treści dostosowanych do indywidualnych potrzeb i zainteresowań. Cookie to niewielka informacja zapisywana przez serwer w pliku na komputerze użytkownika. Serwer może odczytać cookie przy ponownym łączeniu się z komputerem użytkownika. Użytkownik może w każdej chwili wyłączyć mechanizm cookies w przeglądarce, jednak może to spowodować pewne utrudnienia w korzystaniu z niektórych usług strony ultimasport.pl. Cookies może również służyć do celów statystycznych.

 

  • Dane osobowe

 

Kluczową sprawą dla nas jest ochrona danych osobowych, dlatego przykładana jest do tego szczególna uwaga, po to, aby dane te były zabezpieczone przed dostępem osób trzecich. Również użytkownik strony musi być ostrożny przy udostępnianiu danych innym. Wyjątkiem jest udostępnianie danych osobowych uzyskanych przez formularz zapisów na zawody sportowe organizatorom  imprez sportowych ze względu na potrzeby organizacyjne tych zawodów.

 

Zgodnie z postanowieniami ustawy o ochronie danych osobowych z dn. 29 sierpnia 1997 roku, Dz.U. nr 133 poz. 883 z późn. zm., klient posiada prawo wglądu w swoje dane oraz prawo do ich poprawiania, uzupełnienia, uaktualnienia, sprostowania oraz żądania usunięcia.

W przypadku jakichkolwiek pytań lub wątpliwości związanych z Polityką Prywatności, zgłaszanie problemów z działaniem serwisu, prośby o usunięcie danych prosimy kierować na adres e-mail podany w zakładce Kontakt.

ultimasport.pl zastrzega sobie prawo do wprowadzania zmian w Polityce Prywatności.

 

bottom

ultimasport.pl sportowy elektroniczny pomiar czasu Copyright © 2009-2011
Obsługa imprez sportowych, nadruk numerów startowych, wyniki na żywo z zawodów, obsługa zawodów rfidsport.eu systemy, urządzenia sportowego pomiaru czasu